Имате въпрос? Обадете ни се!
0899870407

Вариант 1 (най-лесният)

Вижте кой е размерът от етикета на Вашите обувки. Ако например обувките Ви са Пума и Вие сте избрали при нас също модел на тази марка, препоръчаваме да изберете същия размер като на Вашите. Ако сте избрали при нас различна марка от Вашите обувки, тогава е най-добре да се ориентирате по дължината на стелката.

Почти всички марки оставят данни върху етикета за дължината на стелката в сантиметри. Просто сравнете какво пише на Вашия етикет с информацията, която ние сме оставили към всеки модел от падащото меню за избор на размер. Ако Вашите обувки са Адидас е малко по-специфично защото на етикета Ви трябва да гледате секция JPN, като там данни са в милиметри. Например ако там пише 275 това означава, че стелктата Ви е 27,5см.

Важно е да знаете, че марките имат разлика по между си. Например размер 43 на Пума е с дължина на стелката 28см., а размер 43 на Nike е с дължина на стелката 27,5см. Това означава, че ако носите размер 43 на Nike и в момента желаете да поръчате от нас Пума, тогава би следвало да изберете 42,5 защото този размер е с дължина на стелката 27,5см.

 

Вариант 2

Измерете дължината на стелката на Вашите обувки. Ако измерената от Вас стелка от край до край е 28см. това означава, че при нас трябва да изберете размер с дължина на стелката 27,5см. Това е така защото ние поставяме дължината на стелката към всеки размер от информацията на етикета, а не я мерим. Производителя винаги оставя препоръчителен аванс от около половин сантиметър с цел максималем комфорт за крака. Когато на етикета на едни обувки пише 27,5см., при реално измерване на стелката тя ще бъде около 28см.

 

Вариант 3

Измерете дължината на стъпалото си на бос крак. Поставете на земята бял лист хартия и внимателно очертайте формата на крака си.  Напревете това и за двата крака. След това измерете очертанието в права линия от края петата в средната част към края на най-дългият Ви пръст. Препоръчително е да правите това късния следобед или вечерта защото сутрин крака е отпочинал. Вземете в предвид мерките от по-дългото стъпало защото стъпалата на левия и десния крак винаги имат разлика. Към размера, който сте получили прибвате половин или един сантиметър с цел максимален комфорт за крака Ви. Например ако сте измерили по-дългото си стъпало 28см., тогава би трябвало да изберете при нас размер с дължина на стелката 28,5см. или дори 29см.

ВАЖНО!!! За Ваше спокойствие изпращаме всички поръчки с опция за тест и преглед преди плащане. 

 

Таблици с размери

Ако все пак имате нужда от допълнителна консултация,обадете ни се!

0899 87 04 07

Сравнение на продукти